Israel transport en vervoer

Vanaf Schiphol zijn er (dagelijkse) vluchten met de Israelische luchtvaartmaatschappij El Al, KLM en Transavia naar Tel Aviv. Ook vliegt Transavia vanaf Eindhoven naar deze dynamische stad. Ben Gurion International Airport ligt op circa 15 kilometer van het stadscentrum. De vluchtduur is ongeveer 4,5 uur.

Scherp geprijsde vliegtickets Tel Aviv kun je onder andere vinden op de website van Transavia. Vanaf de luchthave Ben Gurion zijn er binnenlandse vluchten naar Eilat en Haifa. Israel is ook te bereiken vanuit Egypte en Jordanië, maar niet vanuit de andere buurlanden Libanon en Syrië.

Hoe er te reizen

Israel beschikt over een prima openbaar vervoer. Vanaf Tel Aviv rijden er treinen van Israel Railways, de Israelische spoorwegen, naar de luchthaven en naar de andere grote steden. In Haifa rijdt de enige metro van Israel, de Haifa Carmelit. Deze metro rijdt vanaf het in de benedenstad gelegen Paris Square naar 5 andere stations. Op Joodse feestdagen en op sjabbat rijden de meeste treinen en bussen niet.

Reizen per taxi of sherut

In tegenstelling tot de rest van het openbaar vervoer rijden de Israelische taxi's wel op de sjabbat en de verschillende feestdagen, echter wel met een toeslag. Een goedkope manier van reizen is om de sherut te nemen. Deze collectieve taxi heeft 10 zitplaatsen en rijdt vaste routes tussen en in de steden. NB: de vertrektijden zijn flexibel en de sherut vertrekt pas als deze vol is. Een sherut taxi stopt op vaste plaatsen, maar op verzoek ook bij je hotel.
In de steden is het ook handig om gebruik te maken van de Israelische taxi app Gett, vergelijkbaar met Uber.

Autohuur Israel

In de grote steden en de luchthaven vind je alle grote autoverhuurders. De wegen in Israel zijn uitstekend; de grote verkeersborden zijn in het Arabisch, Engels en Hebreeuws.

Vervoer Israel links

» Hotels rond de luchthaven Ben Gurion International Airport
» El Al Airlines
» Goedkope vliegtickets