Kibboets

In Israel vind je veel verschillende mogelijkheden om te overnachten. Van eenvoudige campings tot aan luxe hotels en appartementen. De meeste bekende accommodatie in Israel is echter de kibboets (kibbutz); in 30 van de 270 kibboetsen kun je als bezoeker overnachten.

Deze kibboetsen liggen rond de Dode Zee, Gablilea en Jeruzalem.

De eerste leefgemeenschap en beweging ontstond aan het begin van de 20e eeuw; gesticht door jonge pioniers met name uit Oost-Europa die op zoek waren naar gelijkheid, liefde voor de natuur en de bewerking van het land in combinatie met het geloof. De eerste kibboets was Degania gelegen aan het Meer van Tiberias. Je kunt hier overnachten, want deze kibboets is nog in gebruik.

Alle kibboetsen zijn ooit gestart als boerenbedrijf en liggen dan ook in de rustige gebieden. Een kibboets biedt tegenwoordig, naast het gebruik als accommodatie, ook winkels, galerieën, eetvoorzieningen en andere diensten. Door de ruimte rond de kibboetsen zijn ze ook prima geschikt voor families.

Ein Gedi

Ein Gedi is een van de meest bekende kibboetsen van Israel en ligt niet ver van de Dode Zee. In deze kibboets vind je een prachtige botanische tuin met planten uit de gehele wereld. In de leefgemeenschap wonen 200 mensen, maar ook toeristen zijn van harte welkom.

Stedentrip

Ook tijdens het maken van een stedentrip kun je in een kibboets overnachten. In en nabij de Israelische hoofdstad Jeruzalem liggen een aantal goede kibboets hotels. In Zuid-Jeruzalem kun je bijvoorbeeld slapen in Ramat Rachel. Vanuit deze kibboets heb je uitzicht op Bethlehem en reis je eenvoudig naar de belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Ma'ale Hachamisha is ook een prima optie. Deze kibboets ligt in de heuvels van Judea, net buiten Jeruzalemn. Vanuit hier kun je verschillende excursies maken in de omgeving.

Kibboets links

» Overzicht van alle kibboetshotels
» Werken op een kibboets
» Wiki Kibboets Wikipedia